Bemutatkozás

A Sportliget Sportegyesület 1996-ban alakult azzal a céllal, hogy a kőbányai gyerekeknek sportolási lehetőséget biztosítson a vízilabdázáson keresztül, a szabad idejük hasznos eltöltéséhez megfelelő alternatívát nyújtson és mindez az egészségük megőrzését, javítását is szolgálja, valamint a közösségi szellem kialakulását erősítse. Az akkori 13 fős „kis csapat” fiataljai ma már oszlopos tagjai a felnőtt csapatunknak, néhányan közülük büszke apukák és gyermekeiket is a nálunk sportoltatják. Az edzők, sportvezetők a klub saját játékosaiból lépnek elő. Igyekszünk betölteni a tömegsport és élsport közötti szakadékot, a rendszeres sportolásra és az egészséges életmódra való igény kialakításával tanítványainkban.

A tucatnyi kis közösségünk az elmúlt évek alatt jelentősen megnövekedett. Ma már közel 100 utánpótlás korú és 26 felnőtt korú taggal számolunk. Az idei évadban vízilabdában két felnőtt és nyolc utánpótlás bajnokságban indulunk.A további bővülés jegyében 2019. januárjában megalakult röplabda szakosztályunk, ahol közel 60 igazolt utánpótlás korú játékossal rendelkezünk és 2 korosztályos csapattal veszünk részt az Országos bajnokságban. A Sportliget Sportegyesület ezen kívül jelen van még az úszás oktatásban, a vízilabda és röplabda felkészítésben is!

Az egyesület sportolóinak nagy többsége 6-18 éves gyermekek, akik szüleivel az edzők, valamint a vezetés heti rendszerességű beszélő viszonyban állnak. Az edzések és foglalkozások érintett helyszínei Budapest I., V., X., XVII. kerületei, Velence és Törökbálint!

Kontakt
Design by